Paradigma - Argo-140
Human Being Management (HBM)

De mens als 'human being'

Human Being Management is een filosofie die kijkt naar de totale mens, en afstapt van het zien van een medewerker als 'resource', maar juist kijkt naar een mens als 'human being', inclusief zijn onderbewuste patronen en gedragingen. Dit doen wij op teamniveau, maar ook op individueel niveau. 

In teams komen alle individuele kwaliteiten van medewerkers samen. Idealiter werkt dit als vanzelf samen, maar dat is lang niet altijd het geval. Waarschijnlijk is het dan al bij de samenstelling (werving en selectie) niet goed gegaan. Mogelijk zijn er teveel vergelijkbare profielen in hetzelfde team of spelen er andere zaken die niet leiden tot de best mogelijke teamprestatie. Het effect van HBM binnen teams is meer bereidheid tot samenwerking en veel meer oog voor het teamresultaat.

Het vertrouwen in elkaar neemt toe, het aantal conflicten daalt. Je leert daadwerkelijk ieders kwaliteiten kennen en daar als team (én individu!) maximaal van te profiteren. HBM voor teams maakt gebruik van de individuele ACT metingen en combineert deze metingen in een teamrapportage en begeleiding. Haal het beste uit je team door iedereen te laten zijn wie die is en maak daar optimaal gebruik van. Je groeit als individu én als team.

HBM Individueel

Doe jij wat je leuk vindt? Doe je waar je van nature goed in bent en dus datgene dat je geen moeite kost? Ben je je ook bewust van je gedrag en waarom je je keuzes maakt zoals je ze maakt? En is dat altijd wel effectief? Of gaan je prestaties achteruit als je onder (werk)druk wordt gezet? We hebben goed nieuws voor je. Door onze online ACT meting af te nemen leer je jezelf in 12 minuten beter kennen dan ooit tevoren. Inzage in je drijfveren, je kwaliteiten en de ongekende mogelijkheden van je nog te ontwikkelen potentieel.

De Analytical Competence Tool (ACT) is een revolutionaire meting die je onbewuste aansturing en drijfveren meet en geeft je het startsein om actief te werken aan je eigen ontwikkeling. Van zelfreflectie, naar bewustwording en van het vergroten van je beslisruimte tot het écht nemen van verantwoordelijkheid. HBM gelooft niet in perfecte mensen maar in échte mensen. Wij kunnen je helpen om jezelf te worden.

Wilt u meer informatie?

HBM Professional

Deze dienst wordt uitgevoerd door onze zusterorganisatie HBM-professional. Binnen paraDIGMA groep is HBM Professional expert op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling en andere ontwikkelvraagstukken.

Meer informatie leest u op de website van HBM Professional