Paradigma - Argo-175
Lifestyle en Vitaliteitsprogramma's

Een gelukkige medewerker telt voor twee!

Vitale bedrijven zorgen voor vitale medewerkers en vice versa. Met andere woorden: een vitale organisatie begint dus ook bij vitale en gelukkige medewerkers! 

Eén van de oorzaken van verzuim, is een slechte gezondheid door een slechte levensstijl. Vitale medewerkers die gezond eten en geregeld sporten, zijn minder vaak ziek, zo is gebleken. Daarnaast heeft ook de psychische gezondheid een grote invloed op het functioneren van de medeweker: een medewerker die positief en energiek in het leven staat, is meer gemotiveerd en levert betere prestaties. Maar een vitale leefstijl aannemen is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe komen medewerkers letterlijk en figuurlijk in beweging?

Iedere medewerker heeft zijn of haar eigen vitaliteitsbeleving 

Het aanbieden van fruit op kantoor, of het gratis aanbieden van een sportabonnement is een prachtig begin, maar ieder mens is anders en voor iedere medewerker heeft vitaliteit een andere betekenis. Algemene oplossingen werken niet. Waar de een behoefte heeft aan begeleiding bij stoppen met roken, heeft de ander behoefte aan een betere werk- en privébalans. Bovendien werkt het dwingen van medewerkers om gezonder te gaan leven, vaak averechts. Medewerkers die gedwongen worden om te stoppen met roken door middel van een streng rookverbod, zullen eerder met de hakken in het zand gaan, dan dat ze daarbij geholpen zijn. 

Daarom passen wij onze dienstverlening aan op het vraagstuk van zowel de werkgever als van de medewerker. Tijdens een intakegesprek inventariseren we de knelpunten en bekijken we welke diensten het beste aansluiten bij het vraagstuk en de organisatie. Vervolgens creëren wij doelgerichte programma's en interventies: succes gegarandeerd! 

Een concreet voorbeeld van een vitaliteitsprogramma is de Vitaliteitskermis, waar we alle thema's van vitaliteit bespreekbaar maken op een laagdrempelige en luchtige manier. 

 

Wilt u meer informatie?