Paradigma - Argo-123
Opleiding Register Preventiemedewerker

De expert op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkvloer

De Preventiemedewerker heeft een verbindende rol tussen HR, Management, Medewerkers, OR en Arbodienst. Een Preventiemedewerker is niet zomaar iemand; hij of zij heeft een rol die om specifieke kennis en vaardigheden vraagt. Daarom heeft u een gedegen opleiding nodig die past binnen het Duurzame Inzetbaarheidsbeleid van uw organisatie: de opleiding Register Preventiemedewerker. Deze opleiding wordt u aangeboden door onze zusterorganisatie NiDi Bedrijfsopleidingen.

De opleiding Register Preventiemedewerker RPM leidt u op tot een professionele preventiemedewerker. De opleiding leert u denken vanuit praktische invalshoeken en combineert dit met kennis op het gebied van preventie en arbeidsomstandigheden.

Na deze opleiding bent u in staat om uzelf te positioneren als Preventiemedewerker. U bent de ogen en oren binnen de organisatie als het gaat om arbeidsomstandigheden, preventie en de implementatie van de Risico Inventarisatie Evaluatie (RI&E).

Thema’s

De leergang Register Preventiemedewerker biedt een sluitend theoretisch onderbouwd kader aan, die als basis dient voor de oplossing van preventieve vraagstukken. Het gaat vooral om praktische tools: vandaag geleerd, morgen toepasbaar. De opleiding is gericht op de organisatie en de mensen die daarin werkzaam zijn.

 • Arbeidsomstandigheden en Arbowet;
 • De rol van de Preventiemedewerker;
 • Verkorte organisatie analyse en stakeholders;
 • Gedrag, normen en waarden;
 • Ongewenst gedrag, vertrouwenspersoon;
 • Samenwerking Arbodienst;
 • Risico analyse arbeid, gezondheid en vitaliteit;
 • De RIE en plan van aanpak;
 • Veiligheid en preventie;
 • Privacy;
 • Communicatie en voorlichting;
 • Ongevallen;
 • Noodplan.

 

Tijdelijke aanbieding! 

In tijden van de coronacrisis staat u als werkgever voor een uitdaging: als werkgever bent u verplicht te zorgen voor een veilige werksituatie voor uw medewerkers. Dat is in deze periode makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als we ons bedenken dat het coronavirus voorlopig nog voor onrust zal zorgen; ook wanneer we wél weer naar het werk mogen. Hoe kunt u zich als werkgever aanpassen op de nieuwe realiteit? Hoe beïnvloedt dit uw organisatie? Dan is het prettig als er een expert binnen de organisatie werkzaam is die hier gevraagd en ongevraagd advies over kan geven: de preventiemedewerker! De preventiemedewerker is dé interne deskundige en uw adviseur op het gebied van veiligheid en gezondheid op de werkvloer en kan een gedegen risico-inventarisatie voor u uitvoeren. Niet alleen is de preventiemedewerker een waardevolle aanvulling op uw team; de Arbowet verplicht u om ten minste één preventiemedewerker in dienst te hebben.

Onze zusterorganisatie NiDi Bedrijfsopleidingen biedt nu een 3-daagse online cursus aan voor een gereduceerd tarief, speciaal voor de medewerkers van klanten van Argo Advies. U betaalt nu geen € 895,-, maar € 750,-. Deze online cursus leidt uw medewerker binnen drie dagen op tot dé expert die samen met u zorgdraagt voor een veilige werkomgeving. Deze tijdelijke aanbieding loopt tot 1 augustus 2020. Het startmoment van de cursus is in overleg. 

Wilt u meer informatie?

NIDI Bedrijfsopleidingen

Deze dienst wordt uitgevoerd door onze zusterorganisatie NiDi Bedrijfsopleidingen. NiDi Bedrijfsopleidingen is de hogeschool voor duurzame inzetbaarheid en heeft ook het keurmerk Stichting Keurmerk Duurzame Inzetbaarheid (SKDI) ontwikkeld.

Meer informatie leest u op de website van NiDi Bedrijfsopleidingen